Casa si gradina

Află acum de ce o cabină de duș tip walk-in este cea mai bună alegere pentru baia ta

Amenajarea sau renovarea unei locuințe depinde de mulți factori. Un factor important este cel al spațiului. De exemplu, o suprafață mică necesită o plănuire eficientă a mobilării încăperilor. Pe de altă parte, un spațiu generos poate fi folosit altfel, oferă mai multă libertate. Suprafața disponibilă este importantă și în ceea ce privește mobilarea și utilarea băii. Într-o încăpere spațioasă poți monta o cadă, un duș, dar și mai multe corpuri de mobilier care pot fi folosite pentru depozitarea produselor de îngrijire personală.  O baie de dimensiuni reduse te obligă însă să folosești spațiul cât mai eficient.

Iată de ce este recomandat să alegi dușurile walk-in, în defavoarea celor clasice

Anumite persoane folosesc baia doar pentru motivele firești, practice, în timp ce alții găsesc aici un refugiu. Timpul petrecut poate este pentru tine o rutină a dimineții care te ajută să te pregătești pentru orice provocare. Un duș urmat de folosirea unor produse de îngrijire personală pot fi momentele în care te pregătești psihic pentru o nouă zi. De asemenea, tot o baie caldă poate fi varianta prin care te detașezi de stresul și presiunea acumulate pe parcursul zilei. Oricum, important este ca baia ta să fie amenajată corespunzător pentru a-ți satisface necesitățile. O cabină de duș clasică poate fi un factor de stres, un obstacol din mai multe motive.

1.   Spațiul ocupat

O cabină de duș, mai ales dacă îți dorești să aibă mai multe funcții, va avea dimensiuni mai mari. De aceea, spațiul din baie va fi limitat și va trebui să faci modificări sau să alegi restul mobilierului în funcție de acest aspect.

2.   Defecțiuni și probleme

Treptat își vor face apariția anumite defecțiuni și probleme la cabina de duș. Acestea vor deveni un factor de stres și te vor împiedica să te mai bucuri de timpul petrecut în baie. De exemplu, în timp vor apărea scurgeri care vor deveni din ce în ce mai dese. După fiecare duș va trebui să înlături apa și să cureți. De asemenea, ușile, mai ales cele glisante, se vor deteriora în timp. 

Pentru a evita orice problemă, este mai eficient să alegi o altă modalitate, precum amenajarea propriei cabine tip walk-in. Îți poți amenaja propriul duș cu un perete de sticlă și un sistem corespunzător. De asemenea, vei avea nevoie de o rigolă pentru duș, pe care o poți găsi pe shop-einstal.ro. Aceasta va fi montată în podea și va împiedica împrăștierea apei prin baie. Această variantă este avantajoasă și în privința spațiului pe care îl vei putea folosi mai eficient. De asemenea, riscul apariției unor defecțiuni se diminuează considerabil. Alegând această variantă te vei putea bucura de momentele de liniște petrecute în baie. 

3.   Preț prea mare

Prețul unei cabine de duș diferă în funcție de dimensiunile și funcțiile oferite de aceasta. Totuși, indiferent de model, costurile ajung să fie prea mari și, de cele mai multe ori, nejustificate. De aceea, amenajarea unui spațiu pentru duș walk-in din elemente cumpărate separate poate fi o variantă convenabilă din punct de vedere financiar.

Prin urmare, o cabină de duș nu mai este o necesitate pentru o baie, deoarece există alternative mai utile și mai accesibile pe care să le folosești.

Sursă foto: unsplash.com.

Back To Top