Stiri

Ești sportiv profesionist? Iată 3 accesorii care te vor ajuta să îți maximizezi performanțele antrenamentelor

[ad_1]

Pentru numeroase persoane, sportul reprezintă o pasiune, un hobby sau o modalitate de a ieși din monotonie. Pentru altele, însă, reprezintă principala sursă de venit sau chiar un întreg lifestyle. Un sportiv profesionist va căuta întotdeauna să se autodepășească și să devină, în același timp, cel mai bun în domeniul pe care l-a ales, fie că vorbim de sporturi de echipă, fie că ne referim la sporturi individuale precum fitness, bodybuilding sau gimnastică. 

Dacă și tu te numeri printre sportivii care vor să ajungă în top alături de numele care au pus România pe hartă la cele mai importante competiții internaționale, probabil că știi deja cât de greu poate deveni uneori să îți păstrezi nivelul de energie, motivația și determinarea constante. Secretul este să te înconjori de persoane cu aceleași țeluri ca tine, să îți păstrezi tot timpul în minte scopul final, indiferent de înfrângeri sau circumstanțe și, nu în ultimul rând, să fii dispus să investești în accesoriile care te vor ajuta să îți maximizezi performanțele în ceea ce privește alimentația și antrenamentele. 

Iată care sunt cele trei accesorii ce nu trebuie să îți lipsească din geanta de antrenament pentru a-ți maximiza performanțele sportive!

  1. Fitness tracker

Deși este perceput de numeroase persoane ca fiind mai mult un moft, fitness tracker-ul este un accesoriu indispensabil oricărui sportiv care țintește spre performanță. Atenție, însă: nu trebuie să confunzi un fitness tracker cu un smart watch sau cu o brățară inteligentă. Deși mecanismul de funcționare și dotările de bază sunt aceleași, tracker-ul de fitness se diferențiază prin numeroase extraopțiuni specifice domeniului sportiv – astfel, pe lângă monitorizarea pașilor parcurși zilnic, a pulsului și a caloriilor consumate, un astfel de dispozitiv te ajută și în monitorizarea somnului, a nivelului de hidratare și chiar și a obiceiurilor alimentare. De asemenea, modelele mai performante de fitness tracker pot fi folosite și la activități de wellness precum meditație sau yoga, oferindu-ți asistență în reglarea respirației și în relaxarea musculară. În funcție de bugetul pe care ești dispus să îl aloci unei astfel de investiții, dispozitivul poate veni la pachet chiar și cu propriul antrenor personal digital, oferindu-ți exemple complexe de antrenamente de viteză, de forță sau de rezistență după care te poți ghida.

  1. O pereche de căști wireless profesionale

Importanța muzicii în ceea ce privește performanța sportivă a fost dovedită deja științific de foarte mult timp. Pe lângă faptul că muzica accentuează eliberarea de dopamină, ceea ce duce la o creștere a motivației, a nivelului de energie și a determinării, s-a dovedit și efectul benefic pe care aceasta îl are asupra sistemului nervos și, prin urmare, asupra coordonării minte-mușchi. Astfel, crearea unui playlist care să se coordoneze ritmic cu mișcările și cu exercițiile pe care le întreprinzi în timpul antrenamentului te va ajuta atât la îmbunătățirea forței fizice și a nivelului de anduranță, cât și la perfecționarea tehnicii și, în cazul alergătorilor sau sportivilor de maraton, la îmbunătățirea vitezei. 

Prin urmare, o pereche de căști wireless ultra-performante reprezintă o investiție pe care orice sportiv cu adevărat pasionat trebuie să o facă pentru a-și maximiza rezultatele antrenamentelor. Atunci când cauți produsul ideal pentru nevoile tale, trebuie să ai în vedere 3 criterii principale după care să îl alegi: calitatea sunetului, fixarea stabilă la nivelul urechii și, desigur, rezistența la umiditate (apă și transpirație). Din acest punct de vedere, căștile audio cum este modelul True Wireless Bose Sport Earbuds, ce poartă semnătura producătorului de echipamente audio premium Bose, reprezintă alegerea ideală pentru un sportiv de performanță. Sunt controlate prin atingere, sunt rezistente la umiditate și, atunci când sunt complet încărcate, îți oferă până la 5 ore de muzică neîntreruptă, la o calitate audio superioară. De asemenea, datorită suprafeței fabricate din silicon și a formei de umbrelă îți asigură o fixare sigură și stabilă la nivelul urechii, aspect extrem de important pentru un sportiv în timpul antrenamentelor. Poți găsi aceste căști pe site-ul celor de la All-audio.ro, distribuitor autorizat Bose în România. 

  1. Oglindă interactivă pentru antrenamente

Nu mai este un secret faptul că trăim într-o societate guvernată de tehnologie. Telefoane de ultimă generație, ceasuri smart, sisteme de iluminare cu comenzi vocale…Știai, însă, că până și oglinzile au propriile lor variante smart? Oglinzile interactive pentru fitness se numără printre cele mai recente inovații ale industriei. Având exact aceleași funcții ale unei oglinzi obișnuite atunci când este oprită, oglinda smart se poate transforma, printr-o singură apăsare de buton, într-un întreg univers al fitness-ului. Odată ce o activezi, oglinda se transformă într-un ecran capabil să îți analizeze proporțiile corporale și să îți recomande antrenamente video personalizate pentru starea ta de bine sau pentru țelurile sportive pe care le ai, pe care le poți urma odată cu antrenorul tău digital. În funcție de buget, anumite modele îți oferă chiar și varianta antrenamentelor live, conectându-te în timp real cu antrenori personali din toată lumea! Deși la momentul actual reprezintă o investiție destul de mare, oglinda smart pentru fitness și wellness este soluția ideală pentru sportivii care vor să își continue antrenamentele la același nivel de performanță și în afara sălii de sport, chiar din confortul propriei case.

Fie că ești un tânăr atlet care practică sport încă din copilărie, fie că ai o vârstă mai înaintată și ți-ai descoperit recent pasiunea pentru fitness, gimnastică, yoga sau un anumit sport de echipă, performanța sportivă te așteaptă cu brațele deschise. Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să excelezi în sport, indiferent de vârstă: ai nevoie doar de voință, determinare și deschidere spre a face investițiile necesare acestui stil de viață. 

Sursă foto: All-audio.ro

The post Ești sportiv profesionist? Iată 3 accesorii care te vor ajuta să îți maximizezi performanțele antrenamentelor first appeared on Comunicate Business.

[ad_2]

Back To Top