Casa si gradina

Masă extensibilă din stejar: o alegere excelentă pentru orice casă

Stejarul este o specie de lemn dur, cu o textură a fibrei lemnului extrem de frumoasă și o rezistență mecanică ridicată. Aceste calități îl fac o alegere excelentă pentru mobilă din lemn masiv, mai ales pentru mesele extensibile, care trebuie să fie atât durabile, cât și versatile.

Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegeți o masă extensibilă din stejar:

 • Durabilitate: Stejarul masiv este un lemn foarte rezistent, care poate rezista la uzură zilnică. O masă extensibilă din stejar va rezista decenii, chiar și cu o utilizare intensă, fără o îngrijire deosebită. Permite reparații și re-finisare, ceea ce extinde și mai mult durata de utilizare.
 • Aspect estetic: Textura frumoasă a fibrei stejarului conferă mesei un aspect natural și elegant. O masă extensibilă din stejar va fi o piesă de mobilier care va adăuga un plus de stil oricărei case și valoare prin natura materialului. Trebuie să cunoașteți faptul că în Europa toate replicile de lemn pe materiale artificiale reproduc fibra lemnului de stejar. De ce nu ați alege să aveți originalul, în locul unei copii?
 • Versatilitate: Mesele extensibile din stejar pot fi extinse pentru a găzdui oaspeți suplimentari. De regulă aceste extensii aduc încă 2 locuri ca spațiu suplimentar sau chiar 4 în situațiile unor mese cu dimensiuni generoase. Acest lucru le face o opțiune excelentă pentru familiile care găzduiesc adesea petreceri sau adunări.
  Ca recomandare considerăm extensiile cuprinse în blatul principal ca fiind cele mai comode de utilizat, deși nu este neobișnuit ca extensia să se poată păstra și separat.

Atunci când alegeți o masă extensibilă din stejar, există câteva lucruri de luat în considerare:

 • Dimensiunile: Asigurați-vă că masa este suficient de mare pentru a găzdui toți oaspeții pe care doriți să îi invitați. O masă Provence de 140×80 cm extensibilă la 190 cm poate găzdui 6 sau 8 ocupanți, dar la fel de bine se poate ajunge ocazional și la 10 persoane dacă dimensiunea scaunelor este mică.
 • Stilul: Alegeți un stil care să se potrivească decorului casei dumneavoastră.
 • Finisajul: Stejarul poate fi finisat în diferite moduri, inclusiv lăcuit, uleiat sau vopsit. Alegeți un finisaj care să se potrivească cu preferințele dumneavoastră. Vă recomand să evitați culorile opace, care acoperă fibra, cum sunt negru sau alb, deși avem posibilitatea să finisăm și cu aceste nuanțe. Stejarului îi plac culorile naturale, tonuri de galben și maro.

Iată câteva sfaturi pentru a vă îngriji masa extensibilă din stejar:

 • Curățați-o cu o cârpă moale, umedă, folosind pentru degresare detergent lichid de vase. Finisăm toate mesele noastre cu un strat final de lac poliuretanic, bicomponent, care asigură utilizarea în condiții optime pe timp îndelungat.
 • Evitați expunerea la lumina directă a soarelui. Finisajele de interior nu au în componență oxid de titan care este protector UV, decât dacă se cere în mod expres acest lucru.
 • Nu așezați obiecte fierbinți direct pe masă, lacul se poate opaciza și acest aspect nu este acoperit de garanția de producător.

Acest model ca și construcție și soluție tehnică este cel mai longeviv produs din portofoliu MobelAmadeus.ro și se află în producție de peste 30 de ani. Se poate opta și pentru varianta Madrid, tot cu 4 variante dimensionale, care este însă echipată cu picioare drepte, în loc de teșite cum are modelul Provence.

Dacă sunteți în căutarea unei mese extensibile care să fie atât durabilă, cât și elegantă, o masă extensibilă din stejar este o alegere excelentă. Mai ales dacă produsul este fabricat în România, cu lemn românesc și cu muncă 100% executată de meșteri români. Ca noi, din Baia Mare, Maramureș.

Keyword – Masă extensibilă din stejar

Back To Top