Administratie publica Legi si avocati

GUVERNUL A APROBAT PENTRU 2023 ZILE LIBERE ÎN 23 IANUARIE, 2 IUNIE ŞI 14 AUGUST PENTRU SECTORUL BUGETAR

Guvernul a aprobat, pe 29 decembrie, hotărârea prin care salariaţilor din instituţiile şi autorităţile publice li se acordă, în 2023, zile libere în 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul a aprobat hotărârea privind stabilirea de zile lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul viitor. Prin acest act normativ, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 vor fi zile libere pentru salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea sunt situate între zile de sărbătoare în care nu se lucrează conform Codului Muncii şi zile de repaus săptămânal”, a precizat Dan Cărbunaru.

Proiectul prevede şi perioadele pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere prin prelungirea în mod corespunzător a timpul de lucru până la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite.

Potrivit Codului Muncii, zilele de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, 1 iunie – Ziua Copilului şi 15 august – Adormirea Maicii Domnului sunt zile libere de sărbătoare legală. AGERPRES

Back To Top