Recomandari

Importanța alegerii unui antreprenor general pentru construirea clădirilor pentru producție și depozitare

Experiența și specializarea sunt elemente esențiale în a oferi servicii și rezultate la cele mai înalte standarde. Dacă aveți proiecte specializate, pentru construirea unor clădiri pentru producție și depozitare, este bine să vă orientați atenția spre un antreprenor general, care cunoaște foarte bine domeniul și specificul acestui gen de construcții.

Cum deciziile bune sunt luate numai printr-o atentă analiză și selecție a furnizorilor de materiale și servicii, ne-am gândit ca în acest articol să venim cu câteva informații și recomandări despre importanța alegerii unui antreprenor general pentru construirea clădirilor pentru producție și depozitare.

Care este specificul clădirilor pentru producție și depozitare?

Clădirile industriale, halele pentru producție sau centrele logistice și de depozitare, trebuie să îndeplinească în zilele noastre o serie de standarde, recunoscute la nivel internațional. Ele trebuie să permită accesul facil cu tirul, descărcarea mărfurilor la rampă,  manevrarea și instalarea unor echipamente, asigurarea anumitor instalații și condiții climatice, posibilitatea de depozitare în condiții sigure a materiei prime și a mărfurilor, prevederea unei infrastructurii de anumite dimensiuni și înălțime, care să ofere securitate în muncă și siguranța la incendii, folosirea de anumite materiale de construcții, care să ofere rezistență mecanică, la șocuri și la incendii, prevederea de spații pentru birouri sau pentru securizarea anumitor bunuri ș.a.

Pentru a putea corespunde standardelor specifice din domeniu, este foarte important ca proiectarea și execuția lucrărilor să fie realizată cu firme de specialitate, care cunosc și pot prevedea în proiect respectarea tuturor normelor și standardelor specifice.

Pentru spațiile industriale, cu destinație producție și depozitare, orice mică eroare de proiectare și execuție poate aduce prejudicii materiale importante. Tocmai de aceea trebuie să aveți foarte mare atenție să alegeți de la început o firmă specializată, cu care să lucrați, care să cunoască foarte bine atât procesele generale, cât și toate detaliile particulare, ce pot duce la atingerea standardelor specifice, cerute de autorități. Aceasta este bine să asigure și o eficientizare a construcției, atât din punct de vedere comercial, cât și energetic.

Ce antreprenor să alegi pentru construirea clădirilor pentru producție și depozitare?

Pentru a putea obține un proiect la standarde, fără erori și vicii de execuție, este important să alegeți cu atenție compania cu care să lucrați. Printre cele mai importante criterii de selecție menționăm:

1.  O companie cu experiență pe segmentul de lucrări de producție și industriale necesare

În funcție de destinație, dacă este vorba despre o hală de producție bunuri neperisabile sau alimentare,  mașini, unelte, echipamente tehnice ș.a. sau despre un depozit de orice fel, trebuie respectate anumite standarde de proiectare și construcție. Pentru siguranța proiectului și investiției recomandăm o firmă cu experiență, care a mai realizat acest gen de construcții, inclusiv pe segmentul de activitate pentru care aveți nevoie.

2. O firmă ce deține în portofoliu lucrări și recomandări de la alți clienți

Internetul oferă în zilele noastre o bună sursă atât de informații utile, cât și de informații false. Pentru a fi siguri că apelați la o companie potrivită, este bine să și verificați dacă lucrările deținute în portofoliu sunt reale și beneficiarul final a fost mulțumit.

3. O firmă cu viziune de ansamblu care poate oferi un proiect cât mai eficient

Sustenabilitatea și eficiența sunt factori din ce în ce mai importanți în a da valoare unui proiect. Tocmai de aceea o companie cu viziune de ansamblu, care vă poate furniza eficiență atât în realizarea fiecărei etape a construcției, cât și după darea ei în exploatare, este întotdeauna o alegere foarte bună.

Există foarte multe detalii care pot face diferențe calitative între rezultatele firmelor cu care alegeți să lucrați pentru execuția unui proiect industrial. Dacă vreți să aflați cum se lucrează la standarde actuale, cu un cost competitiv, apelați la serviciile Rap Group!

Sursa foto: Rap-development.ro

Back To Top