Turism

Unde să mergi singur în vacanță cu autorulota?

Îți dorești mai mult timp pentru tine – departe de agitația orașului și problemele care te apasă zilnic? Ce-ai zice de o vacanță cu autorulota pe cont propriu – una în care să te lași purtat/ă de farmecul peisajelor pitorești? Poate sună nebunesc sau imposibil, mai ales dacă ai o familie numeroasă sau o gașcă de prieteni care așteaptă cu nerăbdare următoarea călătorie. Totuși, nimic nu se compară cu timpul pe care îl aloci exclusiv propriei persoane.

Dacă vrei să mergi singur/ă, dar nu știi unde și nici cum poți organiza eficient excursia, descoperă mai jos tot ce trebuie să știi!

A man lying in a caravan and enjoying the sunset on a beach

Singur în vacanță – o idee bună sau nu?

Excursiile cu autorulota sunt rezervate în general grupurilor mari, care își doresc să împărtășească experiențe inedite. Însă, cine spune că nu poți colinda și singur/ă, doar tu și gândurile tale? Nu e deloc o idee rea, tocmai pentru că:

  • Te relaxezi așa cum se cuvine – În contextul în care stresul acaparează mai toate aspectele vieții, relaxarea vine uneori ca un moft. Călătoria pe cont propriu poate oferi un mediu perfect pentru a-ți elibera mintea de energiile negative, a-ți reîncărca bateriile și a te concentra asupra propriei bunăstări.
  • Faci ceea ce îți place – Când călătorești singur/ă, poți să te axezi pe lucrurile care îți plac cu adevărat și să îți dedici timpul explorării pasiunilor tale. Nu contează că e vorba de fotografie, aventuri în natură sau vizitarea muzeelor – acum ai ocazia să le faci pe toate!
  • Tu iei deciziile în ceea ce privește planificarea călătoriei – Poți să-ți organizezi itinerariul și să faci lucrurile așa cum îți dorești. Nu va mai trebui să iei în considerare preferințele sau nevoile altora, ceea ce îți va oferi o libertate mai mare în ceea ce privește planificarea activităților.

3 locuri din România pe care să le vizitezi singur în vacanță

Dacă ai ales autorulota de vanzare și ți-ai organizat bagajul, mai ai de parcurs un singur pas – planificarea traseului. Există locuri superbe în România pe care merită să le descoperi pe cont propriu.

Iată doar trei dintre ele:

  1. Măgura – Un loc izolat, departe de problemele orașului. Măgura este un sat aflat la poalele munților Piatra Craiului, în comuna Moeciu. Aici vei redescoperi frumusețea vieții arhaice. Localnicii trăiesc simplu și au grijă să converse tradițiile și obiceiurile transmise din generație în generație. Pe lângă peisajele instagramabile, arhitectura locuințelor îți va atrage cu siguranță atenția.
  2. Șinca Veche – Dacă ajungi în județul Brașov, nu ai cum să ratezi o asemenea locație, amplasată lângă dealurile Pleșu. Mănăstirea Șinca Veche, veche de mii de ani, impresionează prin arhitectura ieșită din tipare și emană o energie specială. Odată ajuns/ă acolo vei simți o stare profundă de relaxare și liniște.
  3. Rezervația Grădina Zmeilor – La doar 70 de km de Cluj, rezervația este recunoscută pentru peisajele naturale pe care le oferă. Aici vei avea ocazia să trăiești poveștile fantastice ale zmeilor din basmele populare. Poți admira stânci uriașe, cu forme neobișnuite, asemenea celor din poveștile copilăriei.

Gate de călătorie? Pregătește-ți autorulota de vanzare și bucură-te de timpul petrecut pe cont propriu!

Back To Top