Economie & Business

TOP 4 cele mai căutate domenii în care personalul străin este extrem de căutat!


Pentru că astăzi majoritatea românilor țintesc spre o carieră de succes, multe locuri de muncă au rămas neocupate, ceea ce îi pune pe antreprenori în dificultate. În special, persoanele tinere nu se mai îndreaptă către job-uri care presupun muncă asiduă, riscuri în ceea ce privește siguranța sau sănătatea sau alte locuri de muncă asemănătoare. Tocmai de aceea, companiile au început să apeleze din ce în ce mai des la personalul calificat străin, deoarece aceștia sunt oameni muncitori și serioși, care nu se tem de efort. 

Iată care sunt TOP 4 domenii de activitate în care personalul străin nu este lipsit

  1. Domeniul construcțiilor 

Cu siguranță nu este o surpriză faptul că domeniul construcțiilor se confruntă cu lipsa personalului calificat din România. Oamenii își doresc astăzi joburi cât mai sigure, care oferă multe avantaje și nu sunt solicitante, așa cum este cazul locurilor de muncă din construcții. În acest domeniu personalul poate lucra într-un mediu mai puțin curat, la înălțime sau în condiții de vreme neprietenoasă, lucru mai puțin plăcut pentru români, care au astăzi opțiuni mai potrivite dorințelor lor. Pentru a nu întârzia lucrările și pentru a nu afecta bugetul, companiile aleg să apeleze la servicii de recrutare de personal din India, Filipine sau Nepal, așa cum oferă cei de la work-finder.eu. Aceasta este o soluție excelentă, pentru că muncitorii asiatici sunt foarte bine instruiți și antrenați.

  1. Manipulare marfă

Indiferent că vorbim despre linii de producție din fabrici sau companii mai mici, lipsa de personal este aici o problemă acută. Tocmai de aceea, industria FMCG are multe de câștigat de pe urma angajaților străini, pentru că aceștia sunt serioși, capabili și se remarcă prin dorință de muncă. În plus, aceste persoane sunt capabile să facă sarcini repetitive cu foarte mare acuratețe. De la cei care operează cu utilajele, până la cei care manipulează mărfurile, muncitorii asiatici sunt opțiunea sigură pentru dezvoltarea unei afaceri. 

  1. Curățenie

În ceea ce privește domeniul de curățenie, angajații asiatici sunt cunoscuți pentru atenția lor la detalii și pentru munca lor riguroasă și precisă. Aceștia sunt adesea antrenați în tehnici avansate de igienă și folosesc instrumente și produse specializate pentru a asigura o curățenie de calitate în orice spațiu. Muncitorii asiatici sunt cunoscuți, de asemenea, pentru abilitățile lor de a gestiona eficient timpul și de a finaliza sarcinile într-un mod eficient, ceea ce poate duce la economii de costuri pentru afacerile care îi angajează.

  1. Domeniul SPA

Angajații asiatici sunt foarte căutați în industria SPA, datorită abilităților lor în domeniul masajului și al terapiei. Angajarea unor astfel de persoane poate îmbunătăți experiența clienților și poate duce la creșterea satisfacției și loialității acestora. De asemenea, muncitorii sunt adesea bilingvi sau cunosc multiple limbi străine, ceea ce poate fi un avantaj în sectorul HoReCa. 

Așadar, acestea sunt unele dintre domeniile care au nevoie urgentă de personal asiatic. În cazul în care compania ta are nevoie de astfel de persoane, nu ezita să apelezi la servicii de recrutare, care vor face acest proces mai ușor pentru tine!

Sursă foto: Unsplash.com.

Back To Top