Stiri

S-au aprobat fonduri europene pentru sectorul de autostrada Pascani-Suceava-Siret

[ad_1]

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dă vestea:

„Dragi suceveni,

În Ajun de Crăciun, o veste nemaipomenită pentru Suceava. Am primit aprobare pentru realizarea din fonduri europene a sectorului de autostradă Pașcani-Suceava-Siret. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, mi-a scris astăzi că proiectul meu de a lega prin autostradă Suceava de București a devenit realitate.

Tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava-Siret are finanțare europeană și vă aduc aminte că acest lucru îl spunea în vară Marcel Boloș când a venit la Suceava împreună cu Premierul Nicolae Ciucă. Mulți erau atunci neîncrezători.

Am luptat pentru modificarea Planului Național Strategic în domeniul Transporturilor unde lipsea porțiunea de autostradă Pașcani-Suceava-Siret. Vă amintesc că proiectarea era făcută doar pentru Ploiești-Bacău-Pașcani, fără a ajunge la Suceava.

Cu aproximativ 2 ani în urmă, sub guvernare liberală, am semnat la Siret proiectarea acestui tronson, Pașcani-Suceava-Siret.

Ca lider al PNL care am coordonat Programul de Guvernare în cadrul Coaliției, vă spun că a fost prins în mod expres, la propunerea mea, realizarea tronsonului Pașcani-Suceava-Siret. Astăzi, demersurile mele au primit un răspuns pozitiv.

Nu mă voi opri aici pentru că sunt conștient de importanța acestei autostrăzi pentru județul Suceava și pentru compatrioții mei.

Nu am să uit niciodată pe oricine a făcut demersuri pentru ca Suceava sa aibă autostradă.

De la Ștefan Mandachi, care ne-a provocat pe toți cu metrul de autostradă, până la șoferii de camioane care au claxonat pe ruta Suceava-București că vor autostradă, eu fiind de fiecare dată alături de ei.

Astăzi, pe Programul Operațional Transport este prevăzută o sumă clară, 638,8 milioane euro pentru porțiunea de 101,5 km de Autostradă Pașcani-Suceava-Siret”.

Articolul S-au aprobat fonduri europene pentru sectorul de autostrada Pascani-Suceava-Siret apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Back To Top