Lifestyle Sanatate

4 Beneficii mai puțin știute ale masajului

[ad_1]

Într-un secol în care oboseala și stresul au devenit părți integrate din viața de zi cu zi a omului modern, găsirea unor soluții practice de relaxare a devenit un lucru esențial pentru sănătatea fizică și mentală. Zilele încărcate la locul de muncă, stilul de viață dinamic și timpul liber din ce în ce mai limitat sunt principalele motive pentru care oamenii se pot alege cu mult stres și oboseală cronică. Vestea bună este aceea că în prezent există o varietate de soluții la care se poate apela pentru înlăturarea acestor inconveniente atât de comune. Masajul este una dintre alegerile de top în ceea ce privește combaterea acestora, însă aduce simultan și o mulțime de alte beneficii despre care rareori se vorbește.

Masajul reprezintă o abordare de tratament din ce în ce mai populara în întreaga lume, dat fiind faptul că acesta aduce o mulțime de beneficii pentru trup și minte. O ședință de masaj profesional reprezintă soluția perfectă pentru înlăturarea oboselii musculare și a stresului, însă poate aduce simultan și mulțime de alte beneficii, mai puțin știute. Iată așadar câteva dintre acestea!

Ameliorează durerea musculară

Un prim beneficiu important al unei ședințe de masaj reiese prin faptul că acesta poate ameliora durerile musculare. Un studiu publicat în anul 2011 de către Annals of Internal Medicine a scos la iveală faptul că terapia prin masaj are o eficiență similară cu cea a altor metode de tratament utilizate în combaterea durerilor musculare cronice. Așadar, în momentele în care te confrunți cu dureri cronice, o ședință de masaj profesional poate fi soluția ideală pentru a le combate.

Tratează anxietatea și stresul

Anxietatea și stresul sunt afecțiuni comune, care pot interfera destul de mult cu viața de zi cu zi a unei persoane, motive pentru care combaterea acestora cât mai rapidă, este un lucru imperios necesar. O ședință de masaj profesionist te poate ajuta să tratezi cu ușurință stările generate de anxietate și stres. Mai mult decât atât, se crede că masajul are capacitatea de a combate chiar și depresia, fiind un tratament eficace în acest sens. Pentru o sănătate psihică cât mai bună, ședințele de masaj reprezintă o metoda foarte eficientă prin care poți avea grijă de sănătatea ta mentală.

Îmbunătățește starea de spirit

Masajul nu este doar o terapie excelentă pentru trup, ci și pentru minte având în vedere că acesta are capacitatea de a îmbunătăți și starea de spirit. Masajul este foarte bine cunoscut pentru faptul că eliberează serotonină în organism (denumit și hormon al fericirii), motiv pentru care, după orice ședință de masaj starea de spirit este una mult mai bună. O stare psihică echilibrată depinde foarte mult de acest hormon.

Întărește sistemul imunitar

Un lucru mai puțin știut despre masaj este faptul că acesta poate duce la o îmbunătățire semnificativă a sistemului imunitar sau “liniei de apărare” a organismului, așa cum mai este el privit. Un studiu realizat în anul 2005 a demonstrat faptul că masajul are capacitatea de a întări sistemul imunitar prin înmulțirea numărului de celule albe. Acestea joacă un rol esențial în apărarea organismului de afecțiuni.

The post 4 Beneficii mai puțin știute ale masajului first appeared on Comunicate Business.

[ad_2]

Source link

Back To Top