Stiri

Educația financiară ne ajută să alegem tipul de credit de care avem nevoie

[ad_1]

Creditul este cea mai simplă metodă de creditare care poate fi accesată de către persoanele care din varii motive au nevoie de o anumită sumă de bani. Pentru ca o astfel de decizie să fie înțeleaptă din punct de vedere financiar trebuie să fie îndeplinite 2 condiții. Este vorba despre: necesitatea contractării unui credit și alegerea tipului de credit care răspunde cel mai bine nevoilor avute. Cu alte cuvinte, un credit trebuie să fie contractat doar în cazul în care situația financiară nu poate fi gestionată într-un alt mod. În ceea ce privește alegerea tipului de credit care răspunde cel mai bine nevoilor avute trebuie să fie cunoscute care sunt cele mai importante tipuri de credite care pot fi accesate de către populație. Specialiștii care lucrează în cadrul CSALB, prin secțiunea de educație financiară existentă pe site-ul instituției oferă cele mai utile sfaturi în ceea ce privește educația financiară. Acestea ar trebui să fie cunoscute de un număr cât mai mare de persoane. Tot de pe site-ul instituției aflăm că există ”o campanie de educație financiară susținută de către CSALB. Acolo unde negociezi cu banca”. Prin intermediul acestei campanii instituția oferă tot suportul de care un client are nevoie în momentul în care se află într-un litigiu cu banca de la care a fost contractat creditul.

Cele mai populare tipuri de credite

Există o serie de tipuri de credite care pot fi contractate de către persoanele care doresc să obțină rapid o anumită sumă de bani. Ofertele existente în piața creditelor bancare sau nebancare trebuie să fie analizate cu atenție pentru că există posibilitatea de a contracta un credit neperformant din punct de vedere financiar. Cele mai populare tipuri de credite care pot fi contractate sunt următoarele:

  • Creditul pentru nevoi personale este tipul de credit care se obține cel mai ușor pentru că, clientul nu trebuie să aibă o justificare pentru care dorește contractarea unui astfel de credit.
  • Creditul ipotecar este creditul pentru care clientul trebuie să garanteze cu proprietatea care urmează să fie achiziționată cu banii obținuți ca urmare a contractării creditului.
  • Credit de nevoi personale cu ipotecă. Pentru ca un astfel de credit să poată fi obținut nu este necesară existența unui motiv foarte bine întemeiat însă este necesar ca persoana care dorește obținerea împrumutului să garanteze cu o proprietate.
  • Creditul imobiliar este creditul care pentru a putea fi obținut se poate garanta cu o proprietate care deja se află în proprietatea clientului sau a părinților acestuia.
  • Nu în ultimul rând, din piața de specialitate pot fi contractate și credite oferite de către IFN-uri. Acestea trebuie să fie analizate cu o deosebită atenție pentru ca, clientul să se poată bucura de contractarea unui astfel de credit.

Toate informațiile care trebuie să fie cunoscute pentru ca un credit să poată fi contractat în cele mai eficiente condiții sunt oferite de către specialiștii care lucrează în cadrul CSALB. Acestea pot fi cunoscute și prin accesarea site-ului acestei instituții sau a rețelelor de socializare pe care sunt postate informații importante despre tot ceea ce înseamnă educație financiară.

The post Educația financiară ne ajută să alegem tipul de credit de care avem nevoie first appeared on Comunicate Business.

[ad_2]

Source link

Back To Top