Stiri

Mic ghid despre cum îți poți alege ceasul de mână

A venit momentul să îți cumper un ceas de mână. Vrei ceva cu adevărat special, care să ți se potrivească, să funcționeze bine, să ai parte de un bun raport preț – calitate și sigur mai ai tu câteva idei despre cum ar trebui să fie ceasul pe care ai vrea să îl porți la încheietura mâinii. Dar, trebuie să recunoști, a face o alegere potrivită este puțin cam copleșitor, pentru că există atât de multe modele, ai parte și de numeroase oferte de nerefuzat prin magazine sau pe internet… Pentru a-ți face misiunea ceva mai ușoară, avem pentru tine un mic ghid, menit să îți facă alegerea ceva mai ușoară.

Îndreaptă-ți atenția către cele mai bune mărci de ceasuri

Dacă banii nu sunt o problemă, atunci lucrurile sunt mult mai simple. În primul rând alegerea ta ar trebui să țină cont în primul rând de cele mai bune și cunoscute mărci de ceasuri. Pe ceasuri-shop.ro găsești multe dintre ele și îți poți cumpăra chiar de aici ceasul perfect. În plus, nici nu sunt chiar atât de inaccesibile, și sigur găsești măcar un model care să îți atragă atenția și să se dovedească a fi cel potrivit pentru tine.

Ceasuri electronice sau mecanice?

Aici, până la urmă, totul ține de preferințele fiecăruia. Totuși, nu putem să nu remarcăm distincția ceasurilor mecanice, considerate a fi cele mai vechi ceasuri din lume. În rândul adevăraților cunoscători, acestea sunt cele mai apreciate, și nu sunt puțini cei care colecționează astfel de modele. Chiar și în zilele noastre, unele foarte moderne și pline de minuni ale tehnologiei, ceasurile mecanice și-au păstrat aproape același mechanism de funcționare ca în urmă cu 100 de ani, de exemplu. Singurelele diferențe sunt cele care se referă la materialele folosite la fabricarea lor, dar și finețea modului de lucru.

În același timp, nu putem să nu remarcăm și ceasurile electronice, preferatele multor bărbați. Acestea sunt activate de quartz, și se recunosc prin faptul că pot afișa data și ora pe ecran. Mecanismul lor de funcționare are la bază oscilația quartz-ului la o tensiune electrică. Au avantajul că sunt foarte exacte și mult mai ieftine decât cele mecanice, ceea ce înseamnă că nu trebuie să faci o adevărată gaură în buget dacă vrei să cumperi un astfel de model.

Cu funcții multe sau cât mai simple?

Dacă ești genul sportiv, mai mereu contra cronometru și ai mare grijă la cât de multă mișcare faci zilnic, atunci ai nevoie de un ceas special, cu multe funcții și, mai ales unul rezistent la apă. Va fi mult mai ușor să îți monitorizezi performanțele înregistrate, dar chiar și anumite funcții ale corpului cu ajutorul ceasului pe care îl porți la încheietura mâinii. Dacă nu este cazul, și ești mai degrabă sedendar, un model obișnuit, simplu, este cel potrivit pentru tine.

Curea de metal sau piele?

Pentru iubitorii stilului sportiv, o curea metalică pare mult mai potrivită, în timp cel bărbații care adoră stilul elegant vor purta întotdeauna o curea de piele pentru ceasul de la încheietura mâinii.

Back To Top