Stiri

Incendiu violent la doi pasi de capitala

[ad_1]

Un incendiu pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați este se manifestă violent la un depozit din Voluntari, județul Ilfov.

Incendiul se manifestă atât în interiorul depozitului cât și în exteriorul acestuia, unde sunt paleți cu marfă. Pompierii acționează din exterior pentru stingerea focului.

Sunt două corpuri de clădire afectate, ambele pe structuri ușoare.

Pentru intervenția de la fața locului au fost alertate 20 autospeciale de stingere cu trei autoscări.

La faţa locului se afla şi o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov care monitorizează situaţia.

După lichidarea incendiului şi determinarea cauzelor izbucnirii acestuia de către reprezentanţii ISU, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor demara un control, pentru a verifica dacă operatorul economic care gestionează depozitul a respectat legislaţia in domeniul protecţiei mediului.

Conform informațiilor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie , în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15…20 km/h din sector predominant estic, nord-estic, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și de ușoară deplasare către vest, sud-vest.

Echipamentele de măsurare a calității aerului din zonă (stațiile B-26 și B-27) indică deja concentrații mai ridicate decât normal la unii dintre poluanții monitorizați. Pentru o analiză mai exactă a concentrațiilor în zona producerii incendiului, Agenția pentru Protecția Mediului București a mobilizat la fața locului autolaboratorul din dotare.

Articolul Incendiu violent la doi pasi de capitala apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Back To Top