Stiri

Se plafoneaza pretul lemnului de foc!

[ad_1]

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă vine cu vești de mare interes: „Am aprobat astăzi, în Guvern, prin Ordonanță de Urgență, plafonarea prețurilor la lemnele de foc, o măsură importantă pentru cele aproximativ 3 milioane de gospodării din România, astfel încât să-i sprijinim pe cetățeni să treacă cu bine iarna.

Măsura se aplică până la 31 martie 2023. Plafonăm prețul lemnului de foc la 400 lei/mc cu TVA inclus, al brichetelor de lemn la 1.500 lei/tonă cu TVA inclus, iar al peleților va fi plafonat la 2.000 lei/tonă cu TVA inclus.

Prin stabilirea acestor plafoane, asigurăm totodată o disciplină în comercializarea lemnului de foc și a produselor derivate, pe fondul crizei energetice actuale, și un nivel ridicat de protecție a cetățenilor în calitate de consumatori finali”.

Totodată, premierul a mai precizat: „Suntem solidari și cu frații noștri de peste Prut, pentru care am aprobat cu titlu de ajutor o cantitate de 130.000 de metri cubi de lemne de foc, conform discuțiilor pe care le-am avut în acest sens cu doamna președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu doamna prim-ministru Natalia Gavrilița”.

Articolul Se plafoneaza pretul lemnului de foc! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Back To Top