Stiri

Mărțișoarele Handmade și efortul din spatele acestora!

[ad_1]

Mărțișoarele sunt recunoscute de-a lungul timpului pentru diversitatea lor, iar meșterii mici sau mari, concurează in perioada primăverii pentru a obține cele mai multe aprecieri și poate chiar vânzări.

Nu trebuie să ascundem faptul că, in spatele modelelor inedite, pline de culoare și de forme bizare, se afla o afacere cu multă munca. Cei mai mulți dintre meșteșugarii prezenți la târguri sau diferite evenimente tematice organizate in preajma datelor de 1-8 Martie, pregătesc modelele de mărțișoare handmade pe tot parcursul anului. 

Crearea unor mărțisore începe cu dezvoltarea modelelor, alegerea materialelor, făurirea acestora și abia in ultima parte vine momentul mult așteptat in care noi ne rupem creierii ce și cum să alegem. 

Un magazin online care printre altele comercializează mărțișoare lucrate manual, este CadouByMS.ro Găsiți aici mai multe detalii despre întreaga lor gama de produse. Ei nu se axează strict pe zona de mărțișoare, încercând sa acopere o plaja mai larga de produse. In principiu aceștia realizează cadouri handmade, printre care se numără: aranjamentele din flori de săpun, brățări din mărgele, brățări din pietre semipretioase pentru dama sau bărbat, coliere la baza gâtului din mărgele Miyuki, decorațiuni de Crăciun sau alte produse cum ar fi căni ceramice și odorizante Eiffel. Categoric v-ați dat seama ca cele din urma nu sunt create de ei. Majoritatea creatorilor, au nevoie de cele mai multe ori de produse secundare sau de legătură, pentru a-și mari plaja de produse și pentru a satisface cât mai multe nevoi ale potențialilor clienți.

Ca timp și efort in execuție, când vine vorba de mărțișoare handmade, ne gândim că acestea dețin unul dintre primele locuri. Datorită dimensiunii de multe ori foarte reduse a acestora, necesită o doză ridicată de atenție si concentrare.

In România, legislația impune pentru oricare producător, ca acesta să funcționeze pe bază de rețetar pentru fiecare produs in parte. Mai clar ce înseamnă asta? Păi să presupunem că suntem un mic magazin care dorește să realizeze o brățara din pietre semipretioase. Ei bine, pentru a ajunge să comercializăm una, trebuie să construim rețeta propriu-zisă (zece centimetri de ața, cinci bile de patru milimetri Ametist, șapte bile de trei milimetri Onix….). Imediat ce aveți construită rețeta, produsul sau produsele trebuiesc date in producție și odată cu aceasta se scad din gestiunea de materii prime, produsele din rețeta. Ulterior acestor etape, puteți spune că aveți un produs finit. 

Ce ziceți? Lucrurile nu mai par atât de simple nu?! Într-adevăr nu sunt atât de simple pe cât par si cu toate acestea, concurența este acerbă. Zilnic apar noi firme care își propun să revoluționeze piața mărțișoarelor handmade, iar unii chiar reușesc să o facă cu brio. Însă este o piața foarte volatilă și cu competitori puternici, ca de exemplu China. Aceștia au ca avantaj mâna de lucru și materiale ieftine. Cu toate acestea, majoritatea nu se dau in laturi și “luptă” pentru susul lor.     

Dacă v-am captat atenția cu mărțișoarele handmade și efortul din spatele lor, vă invit sa citiți și alte articole!

The post Mărțișoarele Handmade și efortul din spatele acestora! first appeared on Comunicate Business.

[ad_2]

Source link

Back To Top