Stiri

La orizont, un nou drum radial, intre Vidra si Municipiul Bucuresti

[ad_1]

Primăria Capitalei a demarat procedura de achiziţie pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent unui nou drum radial – DR 9 Sud Expres, care va realiza legătura între localitatea Vidra şi Municipiul București.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan:

„Drumul Radial 9 va avea o lungime de aproximativ 13 km şi va conecta Gara Progresu/Drumul Bercenarului – Bdul Metalurgiei cu Centura Bucureştiului (DNCB), viitoarea Autostrada A0 şi DJ 401. Noua arteră va avea 4 benzi de circulaţie, câte 2 pe fiecare sens, urmând ca lăţimea părţii carosabile să fie stabilită prin studiul de fezabilitate”.

Caietul de sarcini şi documentaţia aferentă procedurii pot fi consultate pe site-ul Sistemului Public de Achiziţii Publice (SEAP)  https://www.e-licitatie.ro/…/c-notice/v2/view/100156127 .

Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 20 de milioane de lei, cu un termen de realizare de 12 luni. Finanţarea urmează să fie asigurată prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

Potrivit Primarului General, proiectul în ansamblu presupune realizarea a 10 drumuri radiale, care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură.

IMPORTANT: Pentru primul drum, DR 1 – Vest Expres, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB) a lansat în luna iulie, în SEAP, licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, fiind în acest moment în faza de evaluare a ofertelor.

Pentru alte două drumuri radiale, documentaţia este în curs de definitivare, iar pentru restul de 6 se lucrează la analiza de favorabilitate.

Articolul La orizont, un nou drum radial, intre Vidra si Municipiul Bucuresti apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Back To Top